PROJECTES


Voluntariat

Hi ha corrents que afirmen que seria millor per a les comunitats si les persones que trien ser voluntaris simplement donessin els diners que gasten en els seus vols, allotjament i costos de vida. Nosaltres entenem, encara que hi hagi una certa validesa en aquesta afirmació, que els voluntaris internacionals busquen alguna cosa més que aportar una ajuda econòmica, busquen experiències vitals per al propi creixement personal a través de la visita a una altra part del món, coneixent d’una forma integral altres cultures, el desenvolupament de la capacitat personal, l’ampliació dels seus horitzons i la creació de vincles amb la comunitat, ajudant en el possible i necessari durant la seva estada, en definitiva, busquen una experiència beneficiosa per a ambdues parts, en la qual la persona no només aporta una ajuda indirecta, sinó que conèix, s’implica i treballa al camp, creixent com a persona en el procés.

Nosaltres podem necessitar voluntàris ocasionalment per al desenvolupament dels nostres projectes, però no podem oferir feina per a voluntàris d’una manera constant. Al Camerun, però, és habitual trobar entitats de l’àmbit sociosanitari o socioeducatiu, com ara orfenats , centres de discapacitats mentals , de sords , de cecs , de rehabilitació de discapacitats físics etc .. que actuen amb mitjans econòmics i de personal molt limitats, als quals els ve molt bé el suport i col · laboració de voluntaris internacionals. Normalment aquestes entitats no disposen de pàgina web ni de les xarxes socials i tecnològiques necessàries per atraure i contactar voluntaris per ajudar en les tasques.

Durant el temps que a One Love portem treballant al Camerun hem establert contacte i vincles amb diferents d’aquestes entitats que necessiten voluntaris a la zona de la ciutat de  Buea, capital de la Regió del Sud-Oest de Camerun. Això és el que volem compartir amb el voluntari, per tal de que aquest es pugui concentrar en la seva tasca i aquesta estigui dirigida al focus on ho necessiten. Segons el perfil de cada voluntari i les necessitats concretes de cada centre, es decidirá en quin o quins d’aquets centres es durá a terme el voluntariat. El perfil no és excloent, qualsevol persona pot col·laborar.

Els centres on es pot realitzar un voluntariat són:

Orfenat Hotpec: En aquest centre viuen uns 60 nens orfes des de 0 a 18 anys, que dormen i estudien dins el centre, el qual incorpora escola bressol, primària, secundària, així com una escola tècnica.
-Perfil requerit: Cap
-Experiència preferent: monitor/ mestre/ educador social/experiència amb nadons.

Orfenat Roots4Kids: En aquest orfenat viuen uns 20 nens orfes de 5 a 18 anys, els quals dormen al centre però estudien fora d’aquest gràcies a sponsors internacionals.

-Perfil requerit: Cap
-Experiència preferent: monitor/ mestre/educador social

Bulu Blind Centre: Aquest centre per a persones amb discapacitats visuals, integra tant a gent adulta com a nens. Els nens van a escola fora del centre mentre que els adults atenen una escola tècnica que incorpora el centre, on aprenen a fer treballs manuals.
-Perfil requerit: Cap
-Experiència preferent: Experiència amb cecs o altres discapacitats

Buea School for the Deaf: En aquest centre, fundat per una parella anglo-camerunesa de sords, hi viuen uns 50 nens amb discapacitats auditives, que atenen a l’escola primària i secundària que incorpora el centre, on aprenen llenguatge de signes.
-Perfil requerit: Cap
-Experiència preferent: Experiència amb sords o altres discapacitats

Mile 14 Handicapped Centre: Centre dedicat a l’atenció de persones amb discapacitats físiques, on reben sessions de recuperació i fisioteràpia.
-Perfil requerit: fisioterapeuta/ educador especial

7th Day Adventist Health Center.
-Perfil requerit: infermer/ metge/ fisioterapeuta

Limbe Hospital.
-Perfil requerit: infermer/ metge/ fisioterapeuta


Què aporta OneLove al Voluntari?

– Informació
– Mediació entre el centre i el voluntari
– Coordinador a Buea encarregat d’orientar i ajudar al voluntari
– Gestió i ajuda en la burocràcia per viatjar al Camerun
– Assessorament en la preparació del viatge i vacunes


Què no pot aportar OneLove al Voluntari? (Tot i que ens agradaria)

– Despeses de viatge o desplaçament
– Despeses d’allotjament (a menys que el centre ofereixi un lloc)

Si vols realitzar un voluntariat amb nosaltres, envia’ns un email a oneloveong@gmail.com amb les teves dades, el perfil i l’experiència que tens, una breu explicació de quines dates tens disponibles per a viatjar, quines motivacions hi tens i quines tasques penses que podríes realitzar, (pots enviar-nos el currículum) i tota la informació que creguis convenient.

Nosaltres et respondrem el més aviat posible per a concertar una entrevista i concretar la situació. En aquest moment i un cop escollit el centre de treball t’entregarem un Manual de Voluntariat per a que puguis començar a informar-te i preparar-te per el viatge. Molta sort!!