PROJECTES


Programa Escolarització

escola_ngutiL’objectiu del programa d’escolarització és dotar d’accés a l’educació a nens i nenes en situacions de vulnerabilitat social i econòmica. Des de l’inici del curs 2013-14 a One Love hem apadrinat 42 infants d’entre 5 i 14 anys, els quals atenen a escola a la Nuguti Government Primary School i la Nguti Government High School.

Aquests nens i nenes, la majoria orfes, o fills de families molt pobres, no poden anar a l’escola a causa de la manca de recursos. En tots els casos es fa un estudi previ per verificar la situació de vulnerabilitat, així com un seguiment per constatar el progrés acadèmic de l’alumne.

En aquest projecte no treballem amb padrins directes, sinó que part dels recursos recaptats per l’organització són destinats al programa, segons la necessitat del moment. La intenció del programa és seguir ampliant el nombre de nens apadrinats amb un creixement responsable, de manera que garantim la continuïtat dels seus estudis.


Context

Al Camerun existeix l’escola pública, tot i que aixó no garanteix l’escolarització de tots els nens, ja que s’han de pagar unes quotes que en molts casos les families no poden pagar. Els nens que no poden anar a l’escola creixen treballant des de petits o com a nens del carrer, sense aprendre a llegir ni escriure i per tant amb un futur molt incert. En aquesta situació, des de One Love volem aportar el nostre gra de sorra per a aquesta causa per a poder abarcar encara que sigui un petit nombre d’aquests nois i noies i canviar així el seu futur, i permetre que produeixin un impacte social a la seva comunitat.


Metodologia

A través del president de l’associació de pares i/o el director d’una escola, adquirim la informació dels nens i nenes que per la seva situació familiar tenen dificultats o no poden pagar les quotes de l’escola. A partir d’aqui fem una entrevista a les seves famílies, ja siguin les biològiques o adoptives, per a verificar la seva situació. Per últim, fem el pagament directament a l’escola per a que els nens apadrinats puguin anar a classe. Durant l’any es fa el seguiment dels alumnes a través d’una visita trimestral de Peeters Fongeh, coordinador del projecte a Camerun.

programa_escolaritzacio

escola_nguti